Heeft u vragen? Bel met ons op +31 50 524 8016

Het Interessante Vragenspel

Afdeling Operations van een productiebedrijf in Groningen

‘Nieuwe teams prettig laten samenwerken’

Het Interessante Vragenspel kan bestaan uit verschillende spellen, met verschillende thema’s. Voor dit specifieke team is speciaal gekozen voor het Samenwerkingsspel. Het doel van dit spel was om het nieuw samengestelde team dichter bij elkaar te laten komen. Zodat hun neuzen dezelfde kant op zouden komen te staan en het groepsgevoel groter zou worden. 

Tijdens deze middag werd de groep eerst geanalyseerd tijdens hun vergadering door de spelleider, die vervolgens erachter kon komen waar de knelpunten lagen van dit team. Het team werd vervolgens in groepjes gedeeld en gingen de interessante vragen beantwoorden. 

De combinatie van de luchtigheid van het spelbord en de serieuze ter zake doende vragen bracht een losse levendige sfeer teweeg, waarin mensen durfden te zeggen wat er op hun hart lag. Het mooie van het spel is dat er naar iedereen geluisterd werd. Ook mensen die normaliter niet veel zeggen, kregen het woord. En als iemand probeerde een wat vager antwoord te geven, dan was er wel weer iemand die een aanvullende vraag stelde.

Het team heeft elkaar beter leren kennen en dichter bij elkaar gebracht. Uit de (op zichzelf staande) genoemde situaties is door de hele groep getracht een rode draad te halen. Afzonderlijke deelnemers voelden zich ineens gesteund en er ontstond een warme groepssfeer. Dit was te merken tijdens de voortgang van het spel. Hun doelen zijn bereikt en allen hopen op een fijnere saamhorigheid in de toekomst.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze locaties, aanbod of mogelijkheden?
Wij staan u graag te woord tussen 9:00 – 17:00 uur.

+31 50 524 8016
info@vergadereningroningen.nl