Best Western Plus Hotel Groningen Plaza

Op het snijpunt van de belangrijkste snelwegen in Noord-Nederland ligt Best Western Plus Hotel Groningen Plaza. Dit markante congreshotel ligt niet alleen direct bij de snelwegen, maar is als het ware tegen natuurgebied Hoornsemeer ‘aangeplakt’. Die ligging combineert ideale bereikbaarheid met rust en ruimte en is daarmee een prima uitgangspunt voor geslaagde congressen en andere bijeenkomsten.

Best Western Plus Hotel Groningen Plaza is begin jaren ’90 gebouwd door KPN en oorspronkelijk ontwikkeld als opleidingscentrum. De indrukwekkende glazen gevel met de vorm van een leerboek ontsluit een congrescentrum dat van alle gemakken is voorzien. Plaza beschikt over een auditorium voor 200 congresdeelnemers, twee grote conferentiezalen voor 150 deelnemers en acht congres- of subzalen, variërend van grootte en geschikt voor groepen van zes tot vijftig personen.

Unieke congreslocatie

congreslocatie-foyer-in-gebruikBest Western Plus Hotel Groningen Plaza is een bijzondere en unieke congreslocatie. De beslotenheid van het complex zorgt voor maximale focus op uw bijeenkomst, terwijl ontspanningsmogelijkheden dichtbij zijn. De parkachtige omgeving en de ligging naast het meer nodigen uit voor een ommetje in de pauze of voor een meer sportief intermezzo.

In het gebouw zijn alle voorzieningen die u nodig heeft aanwezig. Behalve de zalen in het congrescentrum op de eerste verdieping en in de vergadervleugel op de begane grond, vindt u beneden een gezellige bar en restaurant met terras. Op de begane grond bevindt zich verder het zwembad, dat uitnodigt voor een verfrissende duik. Het hotel beschikt over 121 kamers: Standaard Kamers, Comfort Kamers met uitzicht, Comfort Kamers met bad en Executive Kamers. Het gebouw is ruim (15.000 m2), licht en overal vindt u plekken om even rustig te gaan zitten. De 24 uur per dag bemande hotelreceptie vormt het kloppende hart voor de hotelgasten.

 

Meerplan

De gemeente Groningen heeft toestemming gegeven aan ons hotel om het zogenaamde “Meerplan” uit te voeren. Het Meerplan voorziet erin om het achter het hotel gelegen Hoornsemeer uit te graven in de richting van het hotel. Als de plannen zijn uitgevoerd, dan beschikt het hotel over een prachtig terras direct aan het meer.

Bereikbaarheid en parkeren

congreslocatie-shuttle-serviceBest Western Plus Hotel Groningen Plaza vindt u direct aan de afslag Groningen-Zuid van de A28. Komt u vanuit het westen, via de A7, dan bereikt u het hotel op slechts een paar minuten vanaf de afslag Groningen-West. Parkeren kunt u gratis op de grote parkeerplaats die zich op ons privéterrein bevindt. Op drukke congresdagen assisteren onze parkeerwachters om aankomst en vertrek in goede banen te leiden.

 

 

Comfortabel overnachten bij Best Western Plus Hotel Groningen Plaza

Best Western Plus Hotel Groningen Plaza beschikt over 121 hotelkamers, waarvan 58 Standaard Kamers, 49 nieuwe Comfort Kamers, 4 ruime Familiekamers en tien luxe Executive Kamers. De hotelkamers bevinden zich op de tweede tot en met de zevende verdieping van het hotel. Alle kamers zijn voorzien van gratis wifi.

 

Standaard Kamers

congreslocatie-standaard-kamer
De Standaard Kamers vindt u op de tweede tot en met de vierde verdieping van het hotel. De kamers (16 m2) bieden alle voorzieningen die u van een Standaard Kamer kunt verwachten. De boxspringbedden zijn ruim (2.10 x 0,90 m), kunnen los geplaatst worden en ook tegen elkaar worden geschoven. De kamers beschikken over een 32”LCD TV, een bureau, makkelijke stoel en een badkamer met douche, wastafel en toilet.

 

 

Comfort Kamer met uitzicht    

congreslocatie-comfort-kamer-met-uitzicht

Het hotel beschikt over 45 Comfort Kamers, op de vijfde en zesde etage, met een prachtig uitzicht. Deze kamers beschikken over twee ruime boxsprings van 2.10 x 0,90 m, die tegen elkaar aan zijn geschoven. De bedden kunnen ook los geplaatst worden. De kamers zijn voorzien van een 32″ LCD TV, koffie- en theefaciliteiten, kluisje, bureau, klimaatbeheersingssysteem en een badkamer uitgevoerd in glas met rainshower.

 

 

Ruime Comfort Kamer met bad

congreslocatie-ruime-comfort-kamer

In een van de vier ruime Comfort Kamers die het hotel rijk is, is het uitstekend toeven. Deze Comfort Kamers zijn gesitueerd in de hoeken van de hotelvleugels, wat ze licht en ruim maakt. De kamers beschikken over twee ruime boxsprings van 2.10 x 0,90 m, die tegen elkaar zijn geschoven. De bedden kunnen ook los geplaatst worden. De kamers zijn voorzien van een 32″ LCD TV, koffie- en theefaciliteiten, kluisje, werkplek, fauteuil, klimaatbeheersingssysteem en badkamer met bad, douche en toilet.

 

 

Ruime Familiekamer

congreslocatie-ruime- familiekamer

Het hotel beschikt over vier ruime Familiekamers (40 m3), geschikt voor drie volwassenen of twee volwassenen en twee kinderen tot 12 jaar. Deze familiekamers zijn gesitueerd in de hoeken van de hotelvleugels, wat ze licht en ruim maakt en ook uitzicht naar alle kanten geeft. De kamers beschikken over twee ruime boxsprings van 2.10 x 0,90 m, die tegen elkaar aan zijn geschoven. Ze kunnen ook los geplaatst worden. De kamers zijn voorzien van een 32″ LCD TV, klimaatbeheersingssysteem, koffie- en theefaciliteiten, kluisje, werkplek, fauteuil, badkamer met bad, douche, wastafel en een apart toilet.

 

 

Executive Kamer met kingsize bed en panoramisch uitzicht

congreslocatie-executive-kamer

De 10 Executive Kamers zijn de paradepaardjes van het hotel. De kamers zijn van alle gemakken voorzien, zoals een kingsize bed (2.10 x 2.00 m, boxspring), airconditioning, groot bureau met luxe bureaustoel, fauteuil, 46″ LCD Smart TV met internet, luxe badkamer met inloopdouche, tweepersoons bad, toilet en wastafel, minibar, Nespresso, kluisje, badjassen en slippers. Elke kamer heeft een eigen identiteit, door de levensgrote afbeeldingen van Stad en Ommeland op een van de wanden. Het uitzicht vanaf de 7e verdieping is schitterend. Executive Kamers zijn geschikt voor gebruik door maximaal twee personen. Optioneel kan het kingsize bed worden aangepast naar twin bedden.

Voor meer informatie kunt u mailen naar reservations@hotelgroningenplaza.nl of bellen met +31 (0)50 524 80 16.

Vraag informatie aan