Congressen in Groningen

Groningen, de bruisende congresstad

Groningen is het bruisende hart van Noord-Nederland. Met meer dan 200.000 inwoners – en nog steeds groeiend – is Groningen veruit de grootste stad van het Noorden. Groningen groeit niet alleen qua inwoneraantal, maar de betekenis van de stad als congreslocatie in Nederland neemt ook toe. Op dit moment staat Groningen op een trotse vijfde plaats in de top 10 congressteden van het land.

Het Venetië van het Noorden

De toegenomen belangstelling voor Groningen als congresstad is meer dan verdiend!

Wij hebben twee congreslocaties in Groningen, namelijk:

vergaderen aan het water

 Groningen-Plaza, congreslocatie aan het water

 

Groningen-Centre, congreslocatie in de binnenstad

City of Talent

Groningen heeft niet alleen een rijke historie, maar ook het vizier op de toekomst. Met meer dan 50.000 studenten is het logisch dat Groningen een echte City of Talent is. De Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG, de Hanzehogeschool spelen daar een hoofdrol in. Bijzonder veel aandacht is er in de stad voor Healthy Ageing, met een flinke diversiteit aan initiatieven die daar de spinn off van vormt.

Praktische voordelen van Groningen

Als u overweegt uw congres in Groningen te organiseren, dan ben u vast ook gecharmeerd van de vele praktische voordelen die Groningen-congresstad u biedt. Wij noemen u: de uitstekende bereikbaarheid via de betrekkelijk rustige snelwegen, prima OV en Groningen Airport Eelde, dat u op een steenworp afstand van ons hotel Best Western Hotel – Plaza Groningen vindt. Verder beschikt Groningen over een keur aan bezienswaardigheden (Groninger Museum) en een prachtig achterland (het Ommeland) voor originele uitstapjes en activiteiten. En ook belangrijk wellicht is dat uw congres in Groningen flink voordeliger kan uitpakken dan een vergelijkbaar arrangement in de Randstad. Zeker het overwegen waard.

Congrescentra in Groningen

Hebt u eenmaal gekozen voor Groningen als locatie voor uw congres, dan komt u al snel op het spoor van Best Western Hotels Groningen. Wij beschikken over twee unieke locaties: een congreshotel met auditorium in Groningen-Zuid en een intiemer en in het centrum van de stad gesitueerd congreshotel met een grote congreszaal en vier kleinere congreszalen. Beide congrescentra worden aangestuurd door één efficiënte congresorganisatie, namelijk onze afdeling Reserveringen.

Uw congresorganisatie bij ons in goede handen

Als u eerder een congres heeft georganiseerd, dan weet u dat dit een flinke uitdaging is. En als u dat niet eerder heeft gedaan, dan is het goed te weten, dat wij ervoor zorgen, dat uw congresorganisatie bij ons in uitstekende handen is. Uiteraard zet u zelf de lijnen uit, maar daarbinnen gaan wij aan de slag, om ervoor te zorgen dat u zich kunt wijden aan uw eigen missie; van uw congres een succes maken. Ons team van Reserveringen denkt met u mee over de vormgeving van uw evenement, het gebruik en de inrichting van zalen, een eventuele expositie, eten en drinken, een sociaal programma inclusief uitstapjes, de congresadministratie, de ontvangst, cursusmateriaal, audio-visuele ondersteuning; te veel om op te noemen. Onze medewerkers zorgen en op de dag(en) van de uitvoering voor dat alle onderdelen van het programma goed op elkaar zijn afgestemd en dat het uw gasten aan niets ontbreekt. Zodat u na afloop kunt terugkijken op een geslaagd congres met een vlekkeloze organisatie.

 

Congreslocaties:

Meer ideeën nodig?

Nog meer ideeën nodig? Wij helpen u graag!  U kunt bellen op: +31 (0)50 524 8016 of mailen naar reservations@hotelgroningenplaza.nl

Vraag informatie aan